Kociołek rozmaitości znad ogniska |
Wpisany przez Admin |
wtorek, 18 listopada 2014 20:59 |
Kociołek rozmaitości znad ogniska
Składniki:
Przygotowanie Wszystkie warzywa i kiełbasę kroimy w kostkę (dość dużą). Następnie smarujemy kociołek oliwą i wykładamy dno liśćmi kapusty, tymi zewnętrznymi, resztę kroimy do kociołka. Pokrojone warzywa układamy warstwami i przyprawiamy. Kociołek przykrywamy folią aluminiową i stawiamy nad ogniskiem. Od czasu do czasu mieszamy. Po 15 minutach dodajemy przecier, w takiej ilości aby lekko przykrył warzywa, należy pamiętać, że część z nich puściła sok. Pilnujmy aby nasz kociołek się nie przypalił, a gdy wszystkie warzywa będą miękkie, to częstujmy wszystkich dookoła i zajadajmy się. SMACZNEGO !
Małgoś
|
Poprawiony: wtorek, 18 listopada 2014 21:18 |