Strona Główna Stowarzyszenia Kuchnia Kociołek rozmaitości znad ogniska
Kociołek rozmaitości znad ogniska PDF Drukuj Email
Wpisany przez Admin   
wtorek, 18 listopada 2014 20:59

Kociołek rozmaitości znad ogniska

 

Składniki:

  • ziemniaki,
  • marchew,
  • por,
  • pietruszka,
  • seler
  • cukinia
  • kapusta
  • buraki
  • cebula
  • śląska kiełbasa
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • liście laurowe
  • przecier pomidorowy
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Wszystkie warzywa i kiełbasę kroimy w kostkę (dość dużą). Następnie smarujemy kociołek oliwą i wykładamy dno liśćmi kapusty, tymi zewnętrznymi, resztę kroimy do kociołka. Pokrojone warzywa układamy warstwami i przyprawiamy. Kociołek przykrywamy folią aluminiową i stawiamy nad ogniskiem. Od czasu do czasu mieszamy. Po 15 minutach dodajemy przecier, w takiej ilości aby lekko przykrył warzywa, należy pamiętać, że część z nich puściła sok. Pilnujmy aby nasz kociołek się nie przypalił, a gdy wszystkie warzywa będą miękkie, to częstujmy wszystkich dookoła i zajadajmy się.

SMACZNEGO !

 

Małgoś


 

Poprawiony: wtorek, 18 listopada 2014 21:18
 

Dodaj komentarz


Kod antyspamowy
Odśwież

Copyright © 2024 Góra Możliwości - Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Jasnej Góry. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem dostępnym na licencji GNU GPL.